Diagnostyka
Szpital onkologiczny
2016-04-21

Ogłoszenie

OGŁOSZENIE
O POSTĘPOWANIU KONKURSOWYM NA USŁUGĘ ŻYWIENIA PACJENTÓW ECZ OTWOCK, SZPITAL IM. F. CHOPINA W FORMIE CATERINGU?

?

OPIS WYMAGAŃ

 

1. Wymagania podstawowe:

Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie:

  • przygotowywania całodziennych posiłków dla pacjentów poza siedzibą Zamawiającego, na podstawie wykazu diet szpitalnych z obowiązującą nomenklaturą, z opisem diet, oraz wykazu norm dziennych racji pokarmowych dla zakładów opieki zdrowotnej a także zgodnie ze zgłaszanym zapotrzebowaniem indywidualnych diet wg wskazań lekarza, we wszystkie dni tygodnia od poniedziałku do niedzieli;
  • przygotowywania napojów lub dostarczenia produktów do przygotowania napojów;
  • przewozu transportem własnym posiłków gotowych do Europejskiego Centrum Zdrowia Otwock, Szpitala im. Fryderyka Chopina w Otwocku, ul. Borowa 14/18;
  • wniesienia termoportów z posiłkami do wyznaczonych pomieszczeń w siedzibie Zamawiającego;
  • odbioru termoportów po wydaniu posiłków z wyznaczonych pomieszczeń w siedzibie Zamawiającego wraz ze zużytymi naczyniami jednorazowymi i resztkami pokarmowymi;
  • dostarczenie jadłospisu dekadowego na 5 dni roboczych przed rozpoczęciem jego realizacji drogą mailową lub faksem;
  • zapewnienie usług konsultacji dietetyka na potrzeby Szpitala w trybie ciągłym.

2. Wymagania dodatkowe:

  • Świadczenie usługi zgodnie z obowiązującymi ustawami i rozporządzeniami w zakresie żywienia, bezpieczeństwa i higieny pracy oraz z pozostałymi przepisami związanymi ze świadczoną usługą; stosowanie i przestrzeganie w produkcji Dobrej Praktyki Higienicznej, Produkcyjnej, Cateringowej oraz zasad systemu HACCP.
  • Dostarczenie aktualnej dokumentacji związanej z GHP, GMP, GMC, HACCP oraz ISO 22000 przez okres trwania umowy.
  • Ponoszenie pełnej odpowiedzialności prawnej i finansowej za realizację usługi wobec Zamawiającego oraz organów kontroli (PIS, PIP, itp.)
  • W przypadku zmiany obowiązujących przepisów dot. żywienia w zakładach opieki zdrowotnej - niezwłoczne ich wdrożenie i stosowanie.
  • Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania Norm Żywienia Człowieka oraz zaleceń dietetycznych (wg Polskiego Towarzystwa Dietetyki) oraz przygotowywania posiłków o wysokiej jakości żywieniowej, kulinarnej i estetycznej.
  • Wykonawca zobowiązany jest do pobierania i przechowywania próbek, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007 r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywienia przez zakłady żywienia typu zamkniętego.
  • Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia protokołów badań próbek na kaloryczność i ocenę wartości odżywczej jadłospisu dekadowego na życzenie Zamawiającego.
  • Wykonawca będzie okresowo, zgodnie z obowiązującymi przepisami, dokonywał na własny koszt badania na czystość mikrobiologiczną oraz badania fizykochemiczne wody, a kopię wyników przekaże do Zamawiającego.
  • Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania Zamawiającemu kopii wyników kontroli nadzoru sanitarnego i badań wykonywanych przez właściwą Stację Sanitarno-Epidemiologiczną .
  • Wykonawca zobowiązany jest do ścisłej współpracy z Pielęgniarką Epidemiologiczną w celu wymiany uwag dotyczących wykonania usługi oraz stosowania środków czystości i dezynfekcyjnych.
  • Odbiór i utylizacja resztek pokonsumpcyjnych leży po stronie wykonawcy - zgodnie z ustawą o odpadach.

?

Prosimy o nadsyłanie ofert wraz z ceną, drogą mailową na adres: sekretariat@ecz ?otwock.pl

do dnia 31 lipca 2016 r. z dopiskiem: Konkurs_ofert_catering

Termin wyboru oferty 31 sierpnia 2016 r.

Termin obowiązywania umowy od 1 października 2016 r.